Рецепт сливового варення – нагадує м’який мармелад (густіє в банках)

Сливове варення відмінно підходить, як в якості окремого десерту, так і як начинка для тортів, пирогів і рулетів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сливи (можна різних сортів) – 1 кг;
  • волоські горіхи – 1 стакан;
  • цукор – 4 склянки;
  • коньяк – 2 ст.л;
  • мелена кориця – 0.5 ч.л. або 2 палички кориці.

Сливи миємо, видаляємо кісточки, засипаємо цукром (половиною) і залишаємо щоб ягода дала сік, на 3 години.

Ставимо на вогонь, висипаємо решту цукру, додаємо корицю, доводимо до кипіння і залишаємо на ніч.

Варимо варення на повільному вогні. Горіхи обсмажуємо, висипаємо в рушник і тремо їх, щоб відстала шкурка.

Висипаємо горіхи в варення, вливаємо коньяк і варимо 20 хвилин, помішуючи.

Банки стерилізуємо, розливаємо гаряче варення, закатуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: