Свіжий, м’який, ароматно пахне домашньою випічкою, красивий і приголомшливий на смак, пиріг з м’ясом. Можете їсти його просто так, можете з гарячим чаєм, можете замість хліба подавати до першої страви, в гарячому або холодному вигляді, він гарний в будь-якому випадку.
Інгредієнти
Тісто
- 460 г просіяного борошна
- 250 г теплої води
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч.л. солі
- 1 яйце
Начинка
- 750-800 грам фаршу
- 2 середні цибулі
- свіжа зелень
- 10 г. солі
- капуста
Пиріг з капустою і м’ясом: покроковий процес приготування
Активувати дріжджі, додавши їх в теплу воду. Почекати одну хвилину, поки вони розійдуться. До дріжджів додати чайну ложку цукру від загальної кількості і дві чайних ложки борошна. Розмішати і залишити до появи пінної шапочки на 10-15 хвилин. Час залежить від активності дріжджів.
Розбовтати яйце з цукром, що залишився. Розтопити вершкове масло (Відкласти трохи борошна, пару столових ложок для вимішування). В основне борошно додати сіль. Зробити в борошні поглиблення і додати дріжджі, що підійшли, тепле молоко, яйце з цукром.
Все акуратно перемішати, залишити на 15 хвилин. Додати в тісто вершкове масло. Висипати на стіл відкладене борошно та викласти на нього тісто.
Вимішувати до однорідного стану і чистих рук. Змастити миску рослинною олією. Округлити тісто, скласти в миску, змастити і перевернути.
Накрити посуд харчовою плівкою і прибрати в тепле місце.
Нарізати цибулю дрібним кубиком, капусту середнім, подрібнити базилік. Розігріти на сковороді рослинну олію або будь-якои інший жир. Викласти цибулю і обсмажувати до легкої золотинки на сильному нагріванні.
Додати до цибулі фарш, обсмажувати м’ясо між середнім і максимальним нагрівом. Викласти капусту і обсмажувати все разом пару хвилин.
Знизити нагрів і довести начинку до готовності, посолити. За бажанням додати перець і зелень. Все перемішати і прогріти пару хвилин.
Через годину тісто збільшилося в три рази.
Обім’яти тісто, видавивши весь вуглекислий газ. Ще раз накрити плівкою і відправити в тепле місце для другого підходу.
Насипати на стіл трохи борошна, викласти тісто та розкачати тісто в прямокутник.
Викласти начинку, згорнути в рулет і обрізати кінці.
Нарізати на шматочки товщиною 5 см.
Поставити відрізані шматочки пирога в форму поруч один з одним, заповнити всю форму. Залишити пиріг на 40-50 хвилин.
Включити духовку на 200 градусів.
Змастити пиріг зверху яєчним жовтком зі сметаною за 5 хвилин до випічки.
Відправити в духовку на 30-35 хвилин. Дістати з духовки і дати охолонути. Пиріг готовий!