Існує безліч рецептів манника. Особливо їх люблять готувати турботливі мами своїм малюкам. Вони завжди виходять м’якими, ніжними, пишними і ароматними. Представляємо Вашій увазі ще один такий рецепт.
Цей манник вийде не тільки приємним на смак, але і має гарне оформлення. Багато часу і витрат він не вимагає. Приготуйте манник за нашим рецептом, і відразу знайдеться привід зібрати всю родину разом.
Необхідні продукти:
- Манна крупа – 20 грам
- Цукор – 200 грам
- Борошно – 200 грам
- Яйця – 2 одиниці
- Какао – 60 грам
- Кефір – 400 грам
- Вершкове масло (розм’якшене) – 90 грам
- Сода – чайна ложка
- Соняшникова олія – 20 грам
- Ванілін – щіпка
У зручній посуді з’єднуємо кефір, манку, борошно і соду. Добре все перемішайте і залиште постояти 20 хвилин, щоб набухла манка.
В іншому посуді масло перетираємо з цукром. До них додаємо яйця, ванілін і перемішуємо.
Після того, як манка набубнявіє, з’єднуємо дві отримані маси. Мішаємо до отримання рідкого однорідного тіста. Ділимо його на дві частини. В одну частину додаємо какао.
Форму для випічки змащуємо рослинною олією. Вливаємо, в середину, по черзі, наше тісто. Візерунок формуємо за допомогою зубочистки.
Готується манник 35-40 хвилин при 200 градусах.
Коли манник достатньо охолоне можна кликати всіх до чаю з смачним десертом.