М’ясо виходить дуже м’яким, ніжним і соковитим.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- філе куряче – 450 г;
- перець чорний;
- соєвий соус – 3 ст.л.
Для кляра візьміть:
- вода – 2 ст.л;
- яйця – 1 шт;
- крохмаль кукурудзяний – 5 ст.л;
- куркума – 2 ч.л;
- червоний перець за смаком.
Для приготування соусу візьміть:
- томатна паста – 3 ст.л;
- вода – 50 мл;
- цукор – 2 ч.л;
- соєвий соус – 2 ст.л;
- кунжут – 2 ст.л;
- сік чверті лимона;
- сіль і перець за смаком.
М’ясо промиваємо, просушуємо і ріжемо на довгі шматочки, заливаємо соєвим соусом і добре перемішуємо так, щоб вбралася вся рідина. Додаємо перець.
Для кляра з’єднуємо воду з яйцями і збиваємо до однорідності. Додаємо крохмаль, можна взяти і картопляний, добре вимішуємо і якщо ви бачите, що маса рідка, додаємо ще крохмаль – кляр повинен бути густим.
Додаємо куркуму і червоний перець, змішуємо.
Заливаємо м’ясо кляром і перемішуємо, щоб всі шматочки добре вкрилися кляром.
Розігріваємо багато рослинної олії і обсмажуйте шматочки. Накриваємо кришкою і смажимо на середньому вогні 7 – 10 хвилин. З другої сторони також обсмажуємо, але кришку не закриваємо.
Для соусу змішуємо всі інгредієнти до однорідності. Виливаємо в каструлю і доводимо соус до кипіння.
Подавати соус можна окремо в соуснику або просто залити ним курячі шматочки, присипати страву зеленню.