Мариновані помідори з цибулею та зеленню давно стали найулюбленішою сезонною закускою до шашликів, вони завжди присутні на святковому столі та на звичайній вечері.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 5 шт;
- цибуля, 1 шт;
- зелень за смаком, багато;
- олія соняшникова, 5 ст.л;
- сік лимонний та цукор по 1 ст.л;
- сіль, 1 ч.л;
- часник, 3 зуб.;
- спеції за смаком та ароматні трави, 1 ст.л.
Процес приготування
Вибирайте помідори щільних сортів, щоб при маринуванні, часточки не розповзалися і не втрачали свій красивий і апетитний вигляд.
Зелень і зелену цибулю дрібно ріжемо, звичайну цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
Для маринаду змішуємо лимонний сік, цукор та сіль. Помідори більше люблять оцет, тому якщо вам подобається смак маринаду з оцтом, додавайте замість соку оцет – звичайний або яблучний. Всипаємо в маринад ароматні трави – італійські або прованські, часник, натертий на тертці, вливаємо олію і перемішуємо. З олією ви також чиніть на свій смак: якщо любите поєднання натуральних смаків помідора і нерафінованої соняшникової олії, вливайте її, якщо ні – тоді на свій смак.
Укладаємо помідори із зеленню та цибулею шарами в ємність та заливаємо маринадом. Накриваємо кришкою і маринуємо в холодильнику ніч, періодично виймаючи ємність і струшуючи її, щоб маринад просочував всі часточки.
За смаком ви можете додати свіжий базилік, якщо вам подобається таке поєднання з помідорами. Але і без зайвої зелені та спецій, помідори виходять просто чудовими.