Рецепт тіста для пиріжків без молока та яєць: тісто класичної рецептури

Таке тісто стало класикою рецептури, вся здобу з нього виходить пишною, м’якою, довго залишається свіжою.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно, 1 кг;
  • вода, тепла, 600 мл;
  • дріжджі свіжі, 30 г;
  • олія соняшникова, 70 мл;
  • цукор, 70 г;
  • сіль, 20 г.

Процес приготування

На відміну від безлічі рецептів приготування тіста, в цьому випадку маса буде липкою, тягучою – тільки так можна отримати пишні та повітряні пиріжки.

У теплій воді розчиняємо цукор та дріжджі, додаємо трохи борошна. Залишаємо на 10 хвилин.

Всипаємо просіяне борошно з сіллю, вимішуємо тісто і вливаємо олію.

Накриваємо і залишаємо на 1 годину в теплому місці, доки не підніметься у 2 – 3 рази.

Змащуємо стіл і руки олією і приступаємо до роботи з тістом. Робимо начинку за смаком, формуємо пиріжки і обсмажуємо їх у сковороді на невеликій кількості олії.

Рецепт тіста для пиріжків без молока та яєць: тісто класичної рецептури

М’які та пишні, повітряні пиріжки виходять не жирними, не черствіють довгий час.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: