Рецепт варення з абрикосів половинками. Взимку ви відчуєте смак літа!

Варення з абрикосів половинками, рецепт приготування

Неймовірно апетитне, ароматне і смачне варення з абрикосів дуже сподобається всій родині. А фішка в тому, що готують його з половинок абрикосів. Кожна господиня охоче приготує цю солодку заготовку, адже це швидко і не вимагає зайвих зусиль.

Продукти, які потрібні для приготування:

  • 400 мл води;
  • Шість склянок цукру;
  • Два кг абрикос.

Покроковий процес приготування варення

У каструлю насипаємо цукор. Стакан повинен бути об’ємом 200 мл.

Наливаємо воду і поміщаємо на вогонь. Весь час помішуючи, чекаємо кипіння.

Після закипання даємо сиропу кілька хвилин прокипіти, а після прибираємо з плити.

Абрикоси потрібно добре помити, розрізати на половинки і вилучити кісточки.

Складаємо їх в каструлю, заливаємо приготовленим сиропом, трясемо з боку в бік, щоб всі фрукти були покриті солодкою рідиною.

Після зливаємо сироп назад в каструлю і знову проварюємо після закипання кілька хвилин. Заливаємо ним абрикоси і залишаємо охолоджуватись.

Далі поміщаємо каструлю з сиропом і абрикосами на вогонь і на вогні слабкої інтенсивності потрібно довести до кипіння. Варити 5 хвилин.

Час від часу необхідно помішувати.

Коли варення охолоне, знову закип’ятіть його і проваріть 5 хвилин. Так потрібно ще зробити три рази.

Варення розкладаємо по банках, які перед цим необхідно простерилізувати, і закатуємо простерилізованими кришками.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: