У випічці виходить багато начинки і зовсім мало тіста. Так що його можна їсти скільки завгодно.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яблука – 1 кг;
- цукор – 0.5-1 стакан;
- борошно – 1 стакан;
- манна крупа – 1 стакан;
- ванільний цукор і кориця – по 1 ч.л;
- розпушувач – 2 ч.л;
- волоські горіхи подрібнені – 80 г;
- олія соняшникова рафінована – 100 мл.
Просіваємо борошно і змішуємо його з манною крупою і цукром, ванільним цукром і корицею. Виходить тісто.
Натираємо яблука на великій тертці.
Форму для випічки накриваємо пергаментом і викладаємо частину тіста, зверху кладемо частину яблук. Потім знову тісто і яблука.
Вливаємо олію і посипаємо пиріг подрібненими грецькими горіхами.
Духовку розігріваємо до 180 – 200 градусів і випікаємо здобу від 40 до 45 хвилин. Виймаємо з форми і охолоджуємо.
Замість яблук ви можете брати персики, щільні абрикоси, сливи, будь-які ягоди, як свіжі, так і заморожені. Якщо у вас є яблучне варення з щільними часточками яблук або вишня у власному соку, дайте їм стекти і також використовуйте в якості начинки.