Одна з найпростіших, але багатьма улюблених страв. Цей десерт ніколи і ні з чим не сплутаєш.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- печиво – 400 г;
- молоко – 200 мл;
- масло вершкове – 150 г;
- шоколад – 400 г;
- горіхи будь-які на ваш смак – 150 г.
Процес приготування
Подрібнюємо печиво в крихту.
Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо на шматочки.
Молоко змішуємо з маслом і топимо масу на середньому вогні. Вимикаємо молоко і трохи охолоджуємо, потім додаємо шматки шоколаду і перемішуємо до однорідності.
Змішуємо крихту печива з горіхами і помадкою, вимішуємо.
Плівку викладаємо на стіл, на неї викладаємо масу і формуємо ковбаску, щільно обмотуємо плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин.
Порада: в гаряче молоко з маслом шоколад не додається – він згортається і помадка не виходить однорідною. Горіхи ви також можете додавати чи ні, смачно буде з шматочками сухофруктів, мармеладом і зефіром. Готову ковбаску можна присипати какао або тертим шоколадом.