Рецепт засолювання товстолобика в скляній банці. Ніжний і дуже смачний!

Маринований товстолобик, рецепт

Маринований товстолобик виходить дуже ніжним і дуже смачним. Замість товстолобика можна взяти будь-яку іншу рибу, як морську, так і річкову. Завдяки розсолу, у річкової рибки не буде характерного запаху. Такого товстолобика можна подати і на свято гостям. Вони будуть в захваті від маринованої рибки!

Необхідні інгредієнти для засолювання товстолобика:

  • Звичайно, свіжий товстолобик вагою приблизно 2-2,5 кг;

Для розсолу:

  • 3-4 цибулини;
  • 3 ст. л. солі на 1 склянку води;
  • петрушка і кріп.

Для заливки:

  • 200 мл олії соняшникової;
  • 100 мл оцту столового.

Як засолити товстолобика в скляній банці

Для початку очищаємо рибу від луски і нутрощів, ретельно миємо. Після нарізаємо на невеликі порційні шматки і кладемо в глибокий посуд.

Для розсолу потрібно довести воду до кипіння, всипати сіль і добре розмішати, щоб вона розчинилася. Даємо воді охолонути. На один кілограм товстолобика знадобиться один стакан розсолу.

Рибу заливаємо солоною водою і залишаємо на п’ять годин. Після зливаємо розсіл, а рибу промиваємо під водою.

Поки товстолобик просочується солоною водою, очищаємо цибулину від лушпиння і ріжемо кільцями. Також дрібненько січемо зелень (можна обійтися без неї).

Далі складаємо рибу, цибулю і зелень в банку, чергуючи.

Для заливки змішуємо інгредієнти, зазначені вище і заливаємо ними товстолобика. Прикриваємо кришкою і поміщаємо на кілька годин в холодильник.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: