Маринований товстолобик виходить дуже ніжним і дуже смачним. Замість товстолобика можна взяти будь-яку іншу рибу, як морську, так і річкову. Завдяки розсолу, у річкової рибки не буде характерного запаху. Такого товстолобика можна подати і на свято гостям. Вони будуть в захваті від маринованої рибки!
Необхідні інгредієнти для засолювання товстолобика:
- Звичайно, свіжий товстолобик вагою приблизно 2-2,5 кг;
Для розсолу:
- 3-4 цибулини;
- 3 ст. л. солі на 1 склянку води;
- петрушка і кріп.
Для заливки:
- 200 мл олії соняшникової;
- 100 мл оцту столового.
Як засолити товстолобика в скляній банці
Для початку очищаємо рибу від луски і нутрощів, ретельно миємо. Після нарізаємо на невеликі порційні шматки і кладемо в глибокий посуд.
Для розсолу потрібно довести воду до кипіння, всипати сіль і добре розмішати, щоб вона розчинилася. Даємо воді охолонути. На один кілограм товстолобика знадобиться один стакан розсолу.
Рибу заливаємо солоною водою і залишаємо на п’ять годин. Після зливаємо розсіл, а рибу промиваємо під водою.
Поки товстолобик просочується солоною водою, очищаємо цибулину від лушпиння і ріжемо кільцями. Також дрібненько січемо зелень (можна обійтися без неї).
Далі складаємо рибу, цибулю і зелень в банку, чергуючи.
Для заливки змішуємо інгредієнти, зазначені вище і заливаємо ними товстолобика. Прикриваємо кришкою і поміщаємо на кілька годин в холодильник.