Роблю щороку баклажани з овочами – соте з баклажанів на зиму

За цим рецептом виходить чудова овочева заготівля з баклажанами, яку можна використовувати як готовий салат або додавати в овочеве рагу.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори – 3 кг;
  • морква – 0.5 кг;
  • баклажани – 2 кг;
  • перець болгарський – 1 кг;
  • цибуля – 0.5 кг;
  • часник подрібнений – 2 ст.л;
  • цукор – 150 г;
  • сіль – 3 ст.л;
  • олія соняшникова – 250 мл;
  • оцет 9% – 80 мл;
  • перець чорний і запашний – по 7 шт. в банку;
  • лавровий лист – 2-3 шт.

З такого обсягу продуктів, виходить 12 баночок по 0.500 г.

Овочі промиваємо, баклажани ріжемо не надто тонкими шматочками і заливаємо водою з сіллю – на 3 л води 1 ст.л солі. Накрийте кришкою або тарілкою, поставте вантаж, щоб баклажани були повністю у воді.

Цибулю ріжемо кільцями, перець невеликими шматочками або смужками, моркву можна нарізати або натерти на тертці для моркви по-корейськи.

Нагріваємо олію і обсмажуємо цибулю з морквою.

Воду зливаємо і баклажани просушуємо. Коли цибуля обсмажиться до напівпрозорості, кладемо баклажани і тушкуємо 10 хвилин, періодично помішуючи.

Помідори подрібнюємо в м’ясорубці і додаємо до овочів разом з подрібненим часником також додаєм перець, лавровий лист і перець, солимо і додаємо цукор. Перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин. За пару хвилин до закінчення варіння, вливаємо оцет.

Соте розкладаємо в стерилізовані банки, закатуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: