Роблю жорстке сало ніжним і смачним за 35 хвилин. Дякую подрузі за гарний рецепт

Сало – це відмінний продукт, воно містить корисні кислоти, які так важливі для імунітету. Особливо в осінньо-зимовий період активізації вірусів. Тому я завжди маю в морозилці шматочок сала про запас. Нещодавно, навіть для себе, відкрила нові властивості сала – виявляється, воно стимулює роботу мозку. А ви знали що сало сприяє поліпшенню роботи мозку?

Тому, якщо відчуваєте втому або нездатність думати – з’їжте шматочок сала з хлібом. Але іноді буває так, що ми купили занадто жорстке сало – жуєш його так, нехотя, не викидати ж. Однак, гарна господиня нічого не викидає – є прекрасний спосіб не тільки пом’якшити його, але і добряче поліпшити смак, тобто зробити його злегка підкопченим. Розповім, як я це роблю.

Роблю жорстке сало ніжним і смачним за 35 хвилин. Дякую подрузі за гарний рецепт

Продукти:

  • сало – 1 кг;
  • сіль – 150 г;
  • цибульне лушпиння – половина каструлі;
  • часник – 2 головки нечищеного + 1 головку почистити;
  • чорний перець горошком – 1 чайна ложка;
  • орегано – 1 чайна ложка;
  • лавровий лист – 5 листочків;
  • запашний перець, білий перець – за смаком;
  • італійські трави для обмазки – за смаком.

Процес приготування сала:

Лушпиння цибулі добре промиваємо, потім висипаємо в каструлю, в якій ви будете варити маринад з салом. Туди ж кидаємо всі спеції і 2 цілих головки часнику в шкірці. Часник я проколюю ножем по колу, щоб він віддав всі свої запахи маринаду.

Роблю жорстке сало ніжним і смачним за 35 хвилин. Дякую подрузі за гарний рецепт

Додаю 1 літр води (потім воду потрібно буде додати в міру того, як ви покладете сало). Ставлю маринад на вогонь і добре киплячу 5-10 хвилин під кришкою. Поки маринад вариться, поріжу сало.

Звичайно, сало краще брати з прожилком – так зване «генеральське», тоді і ефект буде відповідний. Але беріть те сало, яке є у вас в будинку – підійде будь-яке. Воно може бути як зі шкіркою, так і без неї.

Сало я нарізаю на невеликі довгасті шматки, так його потім буде легше розрізати в готовому вигляді. Але ви можете різати на абсолютно будь-який розмір, навіть квадратний – як вам подобається.

Роблю жорстке сало ніжним і смачним за 35 хвилин. Дякую подрузі за гарний рецепт

Єдине, не потрібно різати сало занадто дрібно – так воно може надто сильно просолитися. Сало закидаю в каструлю так, щоб воно було повністю покрито маринадом.

ПОРАДА! Якщо у вас не вистачає об’єму маринаду для того, щоб повністю покрити сало, можна злегка додати кип’ятку, і навіть покласти зверху ще кілька цибульних шкірок.

Роблю жорстке сало ніжним і смачним за 35 хвилин. Дякую подрузі за гарний рецепт

Коли маринад з салом закипить, накрийте каструлю кришкою і варіть сало на середньому вогні 15 хвилин.

Важливий момент! Коли сало провариться 15 хвилин, кришку не відкривайте, просто вимкніть газ під каструлею. Сало має постояти в такому вигляді до повного охолодження.

Потім я ставлю каструлю в холодильник на ніч. Це дає можливість салу добре просочитися маринадом.

Сухий посол сала

Після того, як сало простояло ніч, я виймаю його з каструлі і викладаю на паперові рушники, щоб стекла рідина. Додатково я обтираю шматочки паперовим рушником з усіх боків. Тут є 2 варіанти: ви можете не витирати шматочки і залишити їх з рідиною, або витерти, як це роблю я.

Далі я дрібно нарізаю 1 головку часнику і змішую її з італійськими травами (спеції можна брати абсолютно будь-які). Спеціями добре обмазую шматочки сала.

Роблю жорстке сало ніжним і смачним за 35 хвилин. Дякую подрузі за гарний рецепт

Обмазані шматочки я щільно ставлю в судочок і відправляю в холодильник. В цілому, сало можна вже пробувати, але краще буде, щоб воно простояло ніч зі спеціями. У холодильнику таке сало може зберігатися тривалий період, тому воно буде радувати вас не один вечір.

Сало набуває підкопчений смак, стає дуже м’яким і ніжним. А аромат – просто чудовий. Обов’язково спробуйте мій рецепт.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: