Рогалики «Хвилинка»: м’які всередині та хрусткі зовні

Хрусткі рогалики – це ті ласощі, що подобається всім, і дітям, і дорослим.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вершкове масло – 250 г;
  • сметана – 1 ст.л;
  • сода – 0.5 ч.л;
  • борошно, стільки, скільки зажадає тісто.

Для начинки вам будуть потрібні:

  • цукор;
  • грецькі горіхи;
  • мак.

Масло охолоджуємо і засипаємо борошном, рубаємо його спочатку ножем, потім розтираємо разом з борошном руками. Коли у вас вийде крихта, додаємо соду і сметану, і домішувати стільки борошна, щоб вийшло тісто, схоже з пельменним. Формуємо з тіста кульку, накриваємо його і ставимо на 30 хвилин в холодильник.

Мак подрібнюємо кавомолкою, змішуємо з цукром, заливаємо гарячою водою, щоб вийшла густа маса. Так залишаємо на 10 хвилин.

Горіхи подрібнюємо будь-яким способом і змішуємо з цукром.

Тісто обминаємо і розкатуємо в тонкий пласт (1 мм), який ріжемо на сегменти – трикутники.

Начинку кладемо на широкий край і скочуємов рулет до тонкого краю.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо рогалики хвилин на 10-15. Виймаємо печиво і посипаємо цукровою пудрою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: