Якщо ви теж любите желейні десерти, то неодмінно порадуйте себе таким сметанним десертом з мандаринами. Це дуже просто, розкішно красиво і неймовірно смачно.
Інгредієнти:
Мандариновий шар
- мандарини очищені – 300 г (неочищені – 400 г)
- вода – 50 мл
- цукор – 2 ст. л.
- желатин – 1 ч. л.
Сметанний шар
- сметана 20% – 250 мл
- вода – 50 мл
- цукор – 1 ст. л.
- желатин – 1 ч. л.
- ванільний цукор – 5 г
Прикраса
- мандарини – 2 шт.
Покроковий рецепт десерту
1. У мисочку насипаємо 1 ч.л. желатину і наливаємо 50 мл води. Все перемішуємо і залишаємо набухати желатин.
2. Приблизно 400 г мандаринів чистимо від шкірки і по можливості від білих прожилок. Якщо у мандаринів є кісточки, то їх теж потрібно видалити. Всього маємо отримати 300 г очищених мандаринів.
3. До них же насипаємо 2 ст.л. цукру. Все подрібнюємо занурювальним блендером до однорідної маси.
4. Мандаринову суміш ставимо на вогонь. Періодично перемішуємо і як тільки закипить знімаємо її з вогню. Залишаємо на 2-3 хвилини трохи охолонути.
5. У ще гарячу масу додаємо набряклий желатин. Все добре перемішуємо.
6. Мандаринову суміш з желатином проціджуємо через сито.
7. Приблизно половину мандаринового желе відразу ж розливаємо по креманкам. Я взяла 2 креманки об’ємом по 280 мл. Желе ставимо в холодильник застигати.
8. Поки застигає мандариновий шар приготуємо сметанний.
У мисочку насипаємо 1 ч. л. желатину і наливаємо 50 мл води. Все перемішуємо і залишаємо набухати желатин.
9. Беремо 250 мл сметани будь-якої жирності. Я використовувала 20%. До неї насипаємо 1 ст.л. цукру і 5 г ванільного цукру. Все трохи перемішуємо. Сметана повинна бути кімнатної температури.
10. Желатин вже набряк. Топимо його в мікрохвильовці імпульсами по 10 секунд. Після кожного разу перемішуємо.
Розпускаємо набряклий желатин і виливаємо його в сметану. Все добре перемішуємо до однорідності.
11. Мандариновий шар вже застиг. На нього акуратно наливаємо половину приготованої сметанної суміші. Знову все ставимо застигати в холодильник.
12. Коли застиг сметанний шар наливаємо на нього половину мандаринового желе. Знову ставимо в холодильник застигати.
На застиглий мандариновий шар виливаємо решту сметанного желе. Знову ставимо в холодильник застигати.
13. Желе застигло, тепер займемося прикрасою. Мандарини чистимо від шкірки і від білих прожилок. Часточки мандаринів розрізаємо навпіл.
З цих часточок на десерті красиво викладаємо квітку. З цієї кількості інгредієнтів вийшло 2 креманки десерту по 280 мл.
Десерт готовий, можна подавати на стіл.
Цей десерт можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику, тільки його потрібно накрити зверху харчовою плівкою, щоб він не завітрився.