Розкішний салат з куркою: з медово-гірчичною заправкою (маринадом)

Інгредієнти можна і замінити, але заправку-маринад – ні в якому разі! М’ясо в цьому маринаді – пальчики оближеш!

Розкішний салат з куркою в медово-гірчичною заправці – це справжнє свято смаку. Всі інгредієнти підібрані ідеально: не додати, ні відняти. Обсмажені в медовому маринаді шматочки м’яса, зелень салату, кукурудза і помідори – розкішний їстівний натюрморт. Курячі стегна звільняємо від шкірки і кісток, використовуємо тільки м’ясо! Важливо вибрати стигле авокадо для цього салату. А ось помідори можна взяти будь-які! Перець чилі беремо на свій смак. Здається, всі рекомендації дані! Готуємо?!

Необхідні інгредієнти

  • курячі стегенця (без кісток і шкіри) – 600 грам,
  • свіжий салат Ромен -150-170 грам,
  • помідори – 150 грам,
  • консервована кукурудза – 60 грам,
  • червона цибуля – 60 грам,
  • авокадо (великий плід) – ½ штуки.

Заправка-маринад

  • натуральний мед – 45 грам,
  • гірчиця європейська (солодка) – 2 столових ложки,
  • гірчиця діжонська (в зернах) – 2 столові ложки,
  • лимонний сік – 30 мілілітрів,
  • часник – 5 грам,
  • перець чилі – 5 грам,
  • оливкова олія – 3 столові ложки,
  • сіль і чорний перець – за смаком.

Як приготувати шикарний салат з куркою

Спочатку зробимо маринад-заправку. У миску виливаємо сік лимона, кладемо рідкий мед, гірчицю європейську, гірчицю діжонську, подрібнений часник, дрібно нарізаний перець чилі, сіль і чорний перець. Перемішуємо, додаємо оливкову олію, знову перемішуємо.

М’ясо стегенець заливаємо половиною маринаду, ретельно перемішуємо, щоб все м’ясо було під маринадом. Залишаємо його на 10 хвилин.

Розігріваємо сковороду (з невеликою кількістю рослинної олії), викладаємо на сковороду шматочки м’яса і обсмажуємо їх з обох сторін: до готовності і до рум’яної скоринки.

Сковороду краще накривати кришкою між перевертанням, тому що дуже багато гарячих бризок.

Готове м’ясо викладаємо на тарілку з решіткою, щоб стекла зайва рідина. І залишаємо його остигати.

Листя салату Ромен потримаємо трохи в холодній воді. На сервірувальну тарілку рвемо листя салату, робимо подушку. Помідори черрі ріжемо навпіл. Помідори викладаємо до салату, туди ж кладемо нарізану півкільцями червону цибулю, кукурудзу.

З авокадо дістаємо ядро. У м’якоті робимо поперечні надсічки ножем по всій поверхні і ложкою викладаємо м’якоть в салат.

М’ясо нарізаємо соломкою і додаємо в страву. Заливаємо маринадом і перемішуємо.

Салат, насправді виходить розкішний, смачний і по-святковому яскравий!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: