Розкладаю м’ясо по банкам і отримую дуже смачну закуску до будь-якого столу

Інгредієнти з розрахунку на 2 банки об’ємом 500 мл:

  • Свинна грудинка – 800 гр. – 1 кг.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний перець горошком – по 2 шт. в кожну банку.
  • Часник – по 1 зубчику в кожну банку.

Для маринаду:

  • Вода – 1 літр.
  • Сіль – 120 гр.

Спосіб приготування:

1. Для цієї закуски найкраще брати свинячу грудинку. Нарізаємо м’ясо, щоб воно спокійно могло пройти в банку і щоб потім його було легше дістати з неї.

Розкладаю м'ясо по банкам і отримую дуже смачну закуску до будь-якого столу

2. У чисті і сухі банки щільно закладаємо м’ясо.

3. У кожну банку обсягом 500 мл. відправляємо по 1 зубчику часнику, по 1 лавровому листу і по 2 перця горошком.

4. Тепер готуємо маринад з розрахунку на 1 літр води. У каструлю наливаємо 1 літр води і додаємо 120 гр. солі. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

5. Киплячим маринадом заливаємо банки з м’ясом і прикриваємо чистими кришками.

6. На дно каструлі кладемо рушник і встановлюємо баночки накриті кришками. Наливаємо в каструлю теплу воду до плічок банок. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо 2 години на повільному вогні.

7. Потім дістаємо банки, щільно закручуємо кришками і перевертаємо верх дном до повного охолодження. Остиглі банки відправляємо в холодильник і зберігаємо їх там. Закуску можна їсти вже на наступний день.

Розкладаю м'ясо по банкам і отримую дуже смачну закуску до будь-якого столу

Таке м’ясо я подаю на хлібі з гірчицею або з гарячими стравами, дуже смачно. Зберігається таке м’ясо в холодильнику дуже довго, так що у мене завжди є баночка в запасі, на випадок гостей.

Розкладаю м'ясо по банкам і отримую дуже смачну закуску до будь-якого столу

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: