Розкриваю секрет найкращого тіста для пиріжків! Справа у крупі: пиріжки м’які, як пух

Якщо ви живете у невеликій сім’ї і у вас не з’їдають всі пиріжки відразу, це рецепт для вас. Є проблема черствіння пиріжків за кілька днів, вони стають абсолютно несмачними. З цією дилемою чудово впорається тісто за особливим алгоритмом приготування. Воно зробить пироги пишними та збереже свіжими на цілих 5-7 днів.

Інгредієнти для пиріжків:

  • дріжджі сирі – 20 г;
  • молоко – 305 мл;
  • цукор – 10 г;
  • борошно – 430 г;
  • манна крупа – 100 г;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • сіль – 5 г;
  • вершкове масло – 70 г;
  • кріп – 15 г;
  • зелена цибуля – 200 г;
  • яйця курячі – 9 шт.

Приготування пиріжків:

Дріжджі в окремій мисці змішуємо із цукром до рідкого стану. Підігріваємо молоко до 40 градусів, більше не потрібно. Висипаємо 120 г борошна і виливаємо 300 мл молока до дріжджів. Перемішуємо усі інгредієнти.

Накриваємо дріжджову суміш рушником або харчовою плівкою, залишаємо на 15-20 хвилин у теплоті.

Змішуємо манку з борошном і сіллю, що залишилося, за допомогою віночка. Розтоплюємо 30 мл вершкового масла на водяній бані.

Змішані сипучі продукти порційно додаємо в опару. Перемішуємо лопаткою, після першої порції додаємо вершкове масло.

Коли тісто стане більш в’язким, можна перекладати його на стіл. Вмішуйте борошно у процесі формування колобка. Після того, як все борошно увійшло в тісто, виливаємо на нього 30 мл олії. Продовжуємо вимішувати до повного всмоктування інгредієнта.

Тісто в чистій мисці накриваємо харчовою плівкою та залишаємо підніматися на 80 хвилин.

У цей час варимо 8 яєць круто, а потім дрібно нарізаємо, як і зелену цибулю. На сковороду кладемо 40 г вершкового масла, розігріваємо на середньому вогні. Висипаємо в сковороду цибулю, розподіляємо по всій поверхні та вимикаємо вогонь. Смажити цибулю не потрібно.

Викладаємо цибулю до яєць і перемішуємо. Шинкуємо кріп і висипаємо до начинки.

Тісто дістаємо з миски, обминаємо кілька хвилин. Ділимо його на 12 рівних частин і формуємо колобки. Накриваємо заготівлі харчовою плівкою та даємо відпочити 5 хвилин.

З колобків робимо коржики діаметром 7-8 см. Накладаємо в коржики по столовій ложці начинки і запечатуємо.

Кожен пиріжок кладемо швом донизу, коли всі будуть готові, залишаємо на 15 хвилин під рушником, щоб вони додатково піднялися.

5 мл молока та сире яйце змішуємо, промазуємо цією масою кожен пиріжок. Розігріваємо духовку до 200 градусів, відправляємо пропікатися на 20-25 хвилин.

Розкриваю секрет найкращого тіста для пиріжків! Справа у крупі: пиріжки м'які, як пух

В результаті ми маємо ароматні та ніжні пиріжки з яйцем та цибулею. Це відмінний варіант перекусу або сніданку, причому на цілий тиждень.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: