Запечена в духовці скумбрія, попередньо маринується в ароматному маринаді і виходить вона дуже і дуже смачно.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- скумбрія свіжа – 2 шт;
- часник – 3 зубчики;
- олія рослинна – 2 ст.л;
- сіль, перець і паприка, спеції за смаком.
Процес приготування риби
Рибу очищаємо від голови, плавників, хвоста і нутрощів, промиваємо і просушуємо паперовими рушниками. Видаляємо хребет і отримуємо філе.
З’єднуємо тертий часник, сіль, перець і паприку, можна додати ще різні спеції до риби на свій смак, вливаємо олію.
Філе ретельно обмазуємо з усіх боків маринадом, загортаємо плівкою і відправляємо в холодильник на 3 години.
Форму змащуємо олією, викладаємо філе, прибравши плівку.
Запікаємо при 220 градусах протягом 20 хвилин. Смачного!
Порада: скумбрія і так вийде дуже смачною, соковитою і ароматною. Але якщо хочете, за 5 хвилин до закінчення запікання, посипте її тертим сиром, змішаним з розмарином і кропом – така шубка зробить страву дуже розкішною, можна подавати і на святковий стіл.