Рис на гарнір варю тільки так! А раніше він у мене не виходив розсипчастим

М’який і розсипчастий рис за цим рецептом, відмінно підходить як гарнір до різних страв.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • рис – 200 г;
  • кип’яток – 300 мл;
  • масло вершкове, сіль, спеції.

Процес приготування

Рис промиваємо декілька раз в воді.

Беремо товстостінну каструлю або казан, висипаємо рис.

Заливаємо кип’ятком, доводимо до кипіння на максимальному вогні, варимо так 3 хвилини, зменшуємо вогонь і варимо 7 хвилин, зменшуємо ще і варимо ще 2 хвилини.

Кришку не відкриваємо, залишаємо на 12 хвилин.

Тепер кладемо вершкове масло, солимо за смаком і знову залишаємо рис на 10 хвилин.

У такий рис ви також можете додати будь-які приправи і ароматні трави для рису і у вас вийде дуже смачний гарнір. Також можна додати тушковані овочі і отримати цілком собі святкову страву.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: