Салат «Білоруський» з печінкою і грибами – смачний рецепт на будь-яке свято

З нагоди будь-якого свята або в звичайний день можна приготувати простий салат «Білоруський» з печінкою і грибами. Щоб страва вийшла смачною, важливо вибрати гарну якісну печінку. Гриби також можуть бути свіжими або замороженими – підійдуть шампіньйони, гливи або будь-які інші гриби. Для яскравої пікантної нотки можна додати зубчик часнику.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 190 г.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Шампіньйони – 5-6 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 3 дрібки.
  • Спеції – 2 дрібки.
  • Майонез – 30 мл.
  • Петрушка – 5-6 гілочок.
  • Олія для смаження – 30 мл.

Як приготувати салат «Білоруський»:

1. Курячі яйця заздалегідь зваріть круто в підсоленій воді, охолодіть. Почистіть і помийте цибулю і моркву, шампіньйони. У прохолодній воді промийте печінку.

2. Печінку наріжте смужками, попутно обрізаючи все зайве.

3. Сковороду змажте соняшниковою олією, на середньому вогні обсмажуйте печінку, помішуючи лопаткою. Злегка підсолити і присипте спеціями за смаком. Через 10 хвилин перекладіть в салатник.

Салат «Білоруський» з печінкою і грибами - смачний рецепт на будь-яке свято

4. Гриби наріжте невеликими шматочками.

5. У сковороді на рафінованій олії обсмажуйте подрібнені гриби, помішуючи. Також злегка підсоліть їх.

Салат «Білоруський» з печінкою і грибами - смачний рецепт на будь-яке свято

6. Курячі яйця очистіть і наріжте дрібним кубиком, перекладіть в салатник з печінкою.

Салат «Білоруський» з печінкою і грибами - смачний рецепт на будь-яке свято

7. Моркву натріть на тертці, цибулю наріжте тонкою соломкою або чверть кільцями.

8. На рафінованій олії обсмажуйте тепер цибулю і моркву, помішуючи. Досить буде 6-7 хвилин.

9. Відправте овочеву зажарку в салатник.

Салат «Білоруський» з печінкою і грибами - смачний рецепт на будь-яке свято

10. Свіжу зелень дрібно наріжте, відправте в миску і заправте салат майонезом. Додайте спеції.

Салат «Білоруський» з печінкою і грибами - смачний рецепт на будь-яке свято

11. Ретельно все перемішайте – салат готовий і його можна подавати. Порцію салату можна додатково прикрасити свіжою зеленню – петрушкою, кропом, зеленою цибулею.

Порцію салату можна додатково прикрасити свіжою зеленню – петрушкою, кропом, зеленою цибулею.

Салат «Білоруський» з печінкою і грибами - смачний рецепт на будь-яке свято

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: