Рецепт смачного салату на кожен день «Філософ». Інгредієнтів багато не потрібно, але вони настільки чудово поєднуються один з одним, що кожен раз, коли я його готую закохуюся в нього все більше і більше.
Необхідні продукти:
- огірок свіжий – 2 шт
- яйця – 4 шт
- сайра – 1 банка
- цибулина – 1 шт
- майонез – за смаком
Маринад для цибулі:
- сік лимона – 3 ст.л
- сіль – 1/2 ч.л.
- цукор – 1/3 ч.л.
Для майонезу:
- соняшникова олія – 150 мл
- яйце – 1 шт
- гірчиця – 1 ч.л.
- сік лимона – 1 ч.л.
- цукор – 1/4 ч.л.
- сіль – 1/3 ч.л.
Покроковий процес приготування:
Для початку замаринуємо цибулю. Цибулину поріжемо дрібними кубиками, додаємо ½ ч.л. солі, 1/3 ч.л. цукру, вливаємо 3 ст.л. соку лимона, я для зручності використовую готовий сік лимона. Перемішуємо і відставляємо в сторону на 15 хвилин, дамо цибулі замаринуватися.
2 свіжі огірки поріжемо кубиками.
З сайри зливаємо рідину перекладаємо в тарілку і мнемо виделкою. Яйця відварні 4 штуки поріжемо кубиками.
Збираємо салат. У миску кладемо яйця, сайру, з цибулі зливаємо рідину і додаємо до салату, кладемо огірки. Заправляємо майонезом.
Майонез я готую сама. У банку наливаємо 150 мл олії, розбиваємо 1 яйце так щоб жовток був цілим, опускаємо занурювальний блендер, так щоб жовток був під ним. Збиваємо секунд 30 до загустіння. Тепер додаємо 1 ч.л. гірчиці, 1 ч.л. соку лимона, сіль, цукор і ще раз збиваємо. Майонез готовий.
Заправляємо салат майонезом і перемішуємо, пробуємо на сіль якщо потрібно додаємо. Салат готовий, перекладаємо в салатник. До речі такий салат можна використовувати як намазування на хліб.