Салат “Квіточка” до святкового столу – цікавий рецепт

Цей салат уб’є наповал всіх ваших гостей. Адже виходить не тільки смачним, але і просто незабутньо красивим. Салат яскравий, соковитий і барвистий. Всі шари в ньому створюють просто колірну феєрію і привертають уваги. А продукти ідеально поєднуються між собою.

Необхідні продукти

  • 2 штуки картоплі
  • 180 грам маринованих грибів
  • 200 грам консервованої кукурудзи
  • 3 відварені моркви
  • 5 курячих яєць
  • зелена цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 10 грам желатину
  • майонез
  • сіль

Починаємо приготування

У миску кладемо желатин і заливаємо водою та залишаємо набухати.

Картоплю відварюємо до готовності, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Подрібнюємо підготовлені грибочки і зелену цибулю.

Яйця відварюємо круто, очищаємо, а потім відокремлюємо білки від жовтків. Білки натираємо на грубій терці, жовтки – на дрібній.

Відварену моркву очищаємо і натираємо на дрібній тертці.

Збираємо салат. На тарілку встановлюємо сервірувальне кільце і викладаємо перший шар з картоплі. Змащуємо його майонезом.

Зверху викладаємо шар з грибів, змащуємо майонезом і присипаємо зеленою цибулею. На нього викладаємо шар з кукурудзи, промазуємо майонезом і присипаємо білками. Цей шар солимо і зверху робимо сіточку з майонезу.

Салат накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник.

Желатин розтоплюємо і додаємо до нього майонез (4 ст.л.), перемішуємо.

Часник пропускаємо через прес і додаємо до моркви. Туди ж кладемо майонез і добре перемішуємо.

Дощечку застеляємо харчовою плівкою і зверху викладаємо моркву. Розрівнюємо і робимо такий розмір, щоб вмістилося 6 круглих формочок діаметром 6 см. + 2 половини.

Жовток змішуємо з майонезом (желатиновим) і заповнюємо одну формочку.

Утворені заготовки прибираємо на 4-6 годин.

Дістаємо з холодильника салат і заготовки. З салату прибираємо сервірувальне кільце і починаємо прикрашати.

З жовтків прибираємо формочку, а потім з її допомогою робимо кружки з морквяного шару. Утворені морквяні заготовки ділимо на 2 частини, це будуть пелюстки.

Готові пелюстки виставляємо по колу, а в центр кладемо циліндрик з жовтків. А потім між морквяними пелюстками викладаємо трохи зеленої цибулі. Салат готовий, подаємо до столу.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: