Салат «Серцеїдка» без майонезу підійде і до святкового столу, і просто на вечерю його можна подати! Рецепт приготування простий. Час приготування – не більш ніж 30 хвилин!
Салат виходить дуже смачним, ситним і красивим. Найголовніше, не переварити сердечка: тоді вони вийдуть соковитими і ніжними! У поєднанні з іншими продуктами вони роблять салат дуже смачним!
Необхідні інгредієнти
- курячі сердечка – 600 грам,
- лавровий лист – 2 штуки,
- чорний перець – 8 горошин,
- сіль – 1 чайна ложка,
- морква – 1 велика штука,
- цибулина – 1 штука,
- консервований зелений горошок – 100 грам,
- рослинна олія – 2 столові ложки,
- сметана – 2-3 столових ложки,
- зелена цибуля – ½ пучка.
Як приготувати салат «Серцеїдка» без майонезу
Курячі сердечка промиваємо, зрізаємо надлишки жиру.
Відварюємо сердечка в підсоленій воді: довго не варіть, вони повинні залишитися соковитими і ніжними.
У бульйон додаємо чорний перець горошком, лавровий лист, перемішуємо. Варимо сердечка 20-25 хвилин.
Дістаємо сердечка з бульйону на обробну дошку і нарізаємо кожне соломкою.
Очищений від лушпиння цибулю нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до готовності.
Моркву натираємо на грубій терці і викладаємо до цибулі, тушкуємо близько 5 хвилин.
Моркву з цибулею викладаємо в миску з сердечками.
У миску також додаємо дрібно нарізану зелену цибулю і зелений горошок.
Солимо, перчимо і заправляємо сметаною або сметанним соусом. Салат акуратно перемішуємо.
Зверху салат прикрашаємо маленькою гіркою зеленого горшка і гілочкою кропу.
Для будь-якого свята! Нежирний, ситний і смачний салат «Серцеїдка» без майонезу! За бажанням, горошок можна замінити консервованою кукурудзою! Смак салату, звичайно, трохи зміниться, але все одно буде незрівнянним!