Салат Виручалочка з простих продуктів – покроковий рецепт

Салат Виручалочка готується дуже швидко і просто, завжди виручить при несподіваному приходу гостей. Він викладається шарами за допомогою формувального кільця. Салат виходить дуже смачним, сподобається всім гостям без винятку.

Необхідні продукти:

  • Твердий сир – 200 г
  • Шинка – 300 г
  • Огірок – 2 шт
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Корейська морква – 150-200 г
  • Майонез – 100 г
  • Гірчиця діжонська – 2 ч.л
  • Кунжут – 1 ч.л

Покроковий процес приготування:

1. Окремо приготуйте заправку. У піалочці змішайте майонез і діжонська гірчицю. Потім заправку помістіть в кондитерський мішок або наносьте її на шари за допомогою ложки.

2. На тарілку встановіть формувальне кільце діаметром 16-19 см. Дно тарілки змастіть приготованим соусом. Сир натріть на грубій терці, половину сиру укладіть всередину формувального кільця, змастіть заправкою.

3. Шинку спочатку наріжте тонкими слайсами, після наріжте смужками. Шинку розділіть на 2 частини, одну частину викладіть на сир, зверху нанесіть соус.

4. Далі знову сформуйте шар з сиру, змастіть заправкою.

5. Зверху викладіть другу частину нарізаної шинки, нанесіть тонкий шар соусу.

6. Свіжі огірки промийте, очистіть від шкірки, наріжте тонкою соломкою, викладіть наступним шаром. Заправкою змащувати не потрібно.

7. Яйця заздалегідь зваріть круто, очистіть і охолодіть. Білок і жовток натріть на грубій терці, покладіть на шар огірків. Яйця також змастіть соусом.

8. Моркву по-корейськи відіжміть від маринаду, довгі смужки моркви розріжте навпіл. Моркву по-корейськи викладіть верхнім шаром салату, змащувати соусом не потрібно.

9. Салат поставте в холодильник на кілька годин для просочення і охолодження. Обов’язково накрийте харчовою плівкою. При подачі салат присипте зернами кунжуту. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: