Салат з баклажанів та крекерами: незмінний фаворит

Рецепт цього пікантного салату-закуску я знайшла в старому маминому кулінарному зошиті.

Поруч красувалася виведена червоним фломастером галочка, а це означає, що страва знаходиться в незмінних лідерах. Що ж варто спробувати приготувати. Страва вийшла схожою на знаменитий італійський капрезе з інгредієнтом з антипасто – баклажанами. Смак не передати!

Складові

  • Крекер – 100 г
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Твердий сир – 200 г
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень за смаком

Як приготувати салат “баклажанів з крекерами”

Баклажани наріжте кільцями товщиною приблизно 0,5 см, посоліть і дайте постояти хвилин 15. Потім обсмажте синенькі на сковороді з соняшниковою олією до появи рум’яної скоринки.

Натріть сир на середній тертці, додайте майонез, подрібнену зелень і пропущений через прес часник.

На тарілці викладіть крекер, а на нього обсмажені баклажани.

Нанесіть на баклажани половину майонезної суміші. Викладіть зверху нарізані кільцями помідори знову змастіть. Надішліть закуску в холодильник на 15-20 хвилин. Готово!

Можете так перекласти в декілька раз як на фото, але прийдеться збільшити кількість інгредієнтів.

Закуску можна зробити гострішою, додавши трохи більше часнику і чорного меленого перцю. Сподіваємося, що ідея з салатом-закускою вам сподобалася. Якщо це так, діліться рецептом з друзями!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: