Хто з нас не пам’ятає свіжого апетитного смаку і аромату салату з молодої капусти з огірками після довгої зими з її заготовками! Виявляється такий апетитний салат можна заготовити на зиму.
Коли молода капуста з огірками вже трохи набридла в салаті, в очікуванні городніх помідорів і перцю приготуйте цей вітамінний салат, як ароматний спогад про літо. Взимку відкриєте баночку салату до картоплі або м’ясної страви. Салат з молодої капусти з огірками на зиму – це проста і смачна заготівля.
Продукти:
- молода капуста – 1,5 кг
- молоді зелені огірки – 1,5 кг
- цибуля ріпчаста – 500 гр.
- цибуля зелена – пучок
- часник – 1 головка
- зелень кропу – пучок
- зелень селери – пучок
- лаврове листя – 8 шт.
Для маринаду:
- цукор – 1 ст. ложка
- сіль – 1 ст. ложка
- олія соняшникова – ½ склянки
- оцет 9% – 4 ст. ложки
Як приготувати салат з молодої капусти з огірками:
Молоду капусту дрібно наріжте як на салат за допомогою ножа або спеціального шинкування.
Свіжі огірки з тонкою зеленою шкіркою вимийте, видаліть кінчики і наріжте тонкими скибочками.
Цибулю ріпчасту очистити, нарізати кубиками. Часник очистіть і пропустіть через часникодавку.
Зелену цибулю, кріп і селеру вимийте, обтрусіть і дрібно наріжте.
У великій мисці змішайте капусту з огірками, цибулею, часником, кропом, зеленою цибулею, селерою. Додайте сіль, цукор, оцет і олію. Ретельно перемішайте отриману овочеву масу і залиште на 2 години.
Після закінчення зазначеного часу вміст миски знову перемішайте і заповніть салатом чисті сухі банки. Збоку в кожну банку проштовхніть по 2 лаврові листки. Імовірно, у вас вийде 4 банки салату ємністю 900 мл.
Банки закрутіть кришками і пастеризуйте 20 хвилин. Дайте охолонути і зберігайте в прохолодному темному приміщенні. Смачного!