Салат з огірків на зиму без клопоту: дуже смачний і легкий рецепт

У минулому сезоні я приїжджала на свою ділянку рідше звичайного. Через це мої огірки ставали «пузатими», а відсутність поливу призвело до того, що вони всі скрутилися. Але я не стала засмучуватися, а вирішила спробувати закатати огірки в салаті.

Треба було кудись подіти огірки, і я знайшла гарну альтернативу засолювання. Про цей рецепт мені розповіла моя сусідка. Салатик виходить дуже смачним, шкода, що я раніше про нього не чула.

Як приготувати салат з огірків на зиму

П’ять кілограмів огірків нарізаємо досить великими шматочками. Це потрібно для того, щоб в процесі варіння вони залишилися хрусткими і не переварились. Каструлю використовуємо великого розміру і складаємо всі складові одночасно. Потім додаємо дві головки часнику, заздалегідь нарізавши його на середні кубики, 500 грам солодкого перцю – півкільцями, завширшки не більше одного сантиметра, три столові ложки солі, 100 грам соняшникової олії, дрібку чорного перцю горошком і 250 грам цукру.

Два кілограми помідорів пропускаємо через м’ясорубку, блендер або можна скористатися соковижималкою. Отриманий сік виливаємо до овочів, перемішуємо, накриваємо кришкою, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Після цього варимо протягом 5 хвилин. Огірки повинні за цей час поміняти колір – це сигнал до того, що салат можна закатувати.

Обов’язково спробуйте страву на цукор і сіль, і не бійтеся вносити свої корективи. Я обожнюю солодкий перець, тому в цей раз використовувала кілограм. Впевнена, що моє рішення тільки поліпшить смакові якості салату.

За пару хвилин до приготування вливаємо 50 грам 6% оцту або 5 грам 70% оцтової есенції. Знімаємо кришку і добре перемішуємо.

Банки миємо з додаванням соди, а потім стерилізуємо в мікрохвильовій печі. Для цього наливаємо в банки гарячу воду і включаємо мікрохвильовку на три хвилини. Кришки теж потрібно стерилізувати. Я їх тримаю в киплячій воді до п’яти хвилин. Не знімаючи каструлю з вогню, починаємо розкладати салат по банках, це стосується і виділеної рідини. З цієї кількості продуктів я закатала 10 банок на один літр. Також потрібно врахувати, що перцю я використовувала в два рази більше.

До охолодження банки зберігаємо під ковдрою, а потім переносимо в прохолодне місце. Салат добре зберігається при кімнатній температурі.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: