Пропонуємо простий рецепт приготування дуже смачної домашньої закуски, як на кожен день, так і до святкового столу!
Салат-закуска “Прибій” з оселедцем, картоплею і сметаною – це неймовірно смачна і апетитна страва. А яка вона ароматна і ситна: ви навіть уявити не можете, поки не спробуєте. Найголовніше, заздалегідь підготувати всі інгредієнти! А для того, щоб їх нарізати, нам вистачить і п’яти хвилин!
Необхідні інгредієнти
- слабосолоний оселедець – 250 грам (філе),
- картопля відварна – 2 штуки,
- яйця варені – 3 штуки,
- цибуля зелена – 1 пучок,
- морква відварна – 1 штука,
- сметана – 2-3 столових ложки,
- майонез – 1-2 столових ложки,
- чорний мелений перець,
- гірчиця гостра – 1/3 чайної ложки.
Салат “Прибій”: покроковий процес приготування
Як вже було сказано вище, заздалегідь доведеться відварити деякі продукти. Найкраще це зробити з вечора, щоб все охололо і легше очищалося.
Картоплю і моркву промиваємо за допомогою щітки, варимо або запікаємо до готовності. Потім повністю охолоджуємо і очищаємо.
Про те, як правильно варити курячі яйця, розповідати, думаю, вам не потрібно. Якщо раптом немає часу, можна яйця для салату посмажити на сковороді, всього за 1 хвилину.
Після того, як все підготували, можна зайнятися безпосередньо нарізкою і складанням салату.
Отже, картоплю нарізаємо невеликими кубиками, моркву ріжемо маленькими кубиками.
Зварені круто курячі яйця або ріжемо невеликими кубиками, або скористаємося спеціальним пристосуванням.
Зелену цибулю дрібно січемо, а філе оселедця нарізаємо невеликими кубиками.
Всі продукти перекладаємо в одну миску, заправляємо сумішшю майонезу, сметани і гірчиці, перчимо й перемішуємо!
Викладаємо на сервірувальну тарілку і посипаємо нарізаною зеленою цибулею. Салат готовий!
У салат ще можна додати солоний огірок, яблуко. Замість зеленої цибулі взяти ріпчасту червону або білу салатну цибулю. Сметану повністю замінити на майонез або заправити закуску олією. Все в ваших умілих руках!