Така закуска у нас розходитися дуже швидко – наша сім’я, всі друзі дуже люблять такі баклажани з оригінальним смаком грибів. Салат можна консервувати і робити просто на кожен день.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 2 кг;
- часник, 2 головки;
- цибуля, 2 шт;
- перець пекучий, 1 шт;
- зелень за смаком;
- олія соняшникова, 250 мл.
Для приготування маринаду необхідно:
- вода, 2 л;
- оцет 9%, 200 мл;
- сіль, 50 г.
Процес приготування
Баклажани ріжемо шматочками. Воду змішуємо з сіллю і доводимо до кипіння.
Кидаємо шматочки в воду і варимо 7 хвилин. Виймаємо в окрему ємність.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, часник дрібно ріжемо і пропускаємо через прес.
Перчик ріжемо дрібними шматочками.
Порада: кількість часнику і гострого перцю беріть на свій смак. Скажу з власного досвіду, чим більше, тим смачніше.
Зелень дрібно січемо. Змішуємо баклажани із зеленню, цибулею і часником, олією.
Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 1 годину.
Розкладаємо в банки і ставимо стерилізувати.
Стерилізуємо 0.5 банки по 8 хвилин, 1 л – 12 хвилин, 1.5 – 2 л – 15 хвилин.
Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
Я найчастіше, просто ставлю цей салат в холодильник і використовую як свіжу закуску без консервації – в закритій ємності він зберігається близько місяця і залишається таким же свіжим, ароматним і смачним. Але і на зиму консервують кілька банок.