Салат-закуска з баклажанів на зиму і не тільки! Апетитні баклажани – як гриби

Така закуска у нас розходитися дуже швидко – наша сім’я, всі друзі дуже люблять такі баклажани з оригінальним смаком грибів. Салат можна консервувати і робити просто на кожен день.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 2 кг;
  • часник, 2 головки;
  • цибуля, 2 шт;
  • перець пекучий, 1 шт;
  • зелень за смаком;
  • олія соняшникова, 250 мл.

Для приготування маринаду необхідно:

  • вода, 2 л;
  • оцет 9%, 200 мл;
  • сіль, 50 г.

Процес приготування закуски з баклажанів

Баклажани ріжемо шматочками. Воду змішуємо з сіллю і доводимо до кипіння.

Кидаємо шматочки в воду і варимо 7 хвилин. Виймаємо в окрему ємність.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, часник дрібно січемо і пропускаємо через прес.

Перчик ріжемо дрібними шматочками.

Порада: кількість часнику і гострого перцю беріть на свій смак. Скажу з власного досвіду, чим більше, тим смачніше.

Зелень дрібно січемо. Змішуємо баклажани із зеленню, цибулею і часником, олією.

Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 1 годину.

Салат-закуска з баклажанів на зиму і не тільки! Апетитні баклажани - як гриби

Розкладаємо в банки і ставимо стерилізуватися.

Стерилізуємо 0.5 банки по 8 хвилин, 1 л – 12 хвилин, 1.5 – 2 л – 15 хвилин.

Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

Я найчастіше, просто ставлю цей салат в холодильник і використовую як свіжу закуску без консервації – в закритій ємності він зберігається близько місяця і залишається таким же свіжим, ароматним і смачним. Але і на зиму консервую кілька банок.

Салат-закуска з баклажанів на зиму і не тільки! Апетитні баклажани - як гриби

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: