Саме пухирчасте тісто без окропу. Тепер пиріжки і навіть чебуреки жарю тільки так

Таке просте тісто, я вважаю універсальним, воно чудово підходить до пиріжків з будь-якими начинками та чебуреками. Воно виходить дуже тонким, при обсмажуванні покривається бульбашками, злегка хрумтить і не вбираємо багато олії.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле, 1 склянка;
  • масло вершкове розм’якшене, 1.5 ст.л;
  • жовтки, 2 шт.;
  • сіль та цукор, сода по 0.5 ч.л;
  • борошно, близько 3 склянок;
  • для начинки: сир фета або моцарела (на Ваш смак), 300 г.

Процес приготування

Об’єм продуктів вимірюємо склянкою в 200 г.

Тепле молоко змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом, жовтками, сіллю, цукром та содою. Дуже добре все вимішуємо.

Борошно просіюємо і вводимо частинами в масу, вимішуємо.

На стіл висипаємо борошно і викладаємо тісто, дуже добре вимішуємо. Тісто саме візьме стільки борошна, скільки необхідно, маса має стати еластичною, не липкою, гладкою.

Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину. Можна менше, але за годину тісто стане одноріднішим.

Ділимо тісто на порційні шматочки, скачуємо колобки, кожен розкачуємо в дуже тонкий коржик і формуємо пиріжки або чебуреки з різними начинками.

Саме пухирчасте тісто без окропу. Тепер пиріжки і навіть чебуреки жарю тільки так

Обсмажуємо на олії до рум’яності.

Саме пухирчасте тісто без окропу. Тепер пиріжки і навіть чебуреки жарю тільки так

Унікальне, зовсім бюджетне тісто, ви точно оціните і часто його використовуватимете для такої смакоти з різними начинками.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: