Таке просте тісто, я вважаю універсальним, воно чудово підходить до пиріжків з будь-якими начинками та чебуреками. Воно виходить дуже тонким, при обсмажуванні покривається бульбашками, злегка хрумтить і не вбираємо багато олії.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле, 1 склянка;
- масло вершкове розм’якшене, 1.5 ст.л;
- жовтки, 2 шт.;
- сіль та цукор, сода по 0.5 ч.л;
- борошно, близько 3 склянок;
- для начинки: сир фета або моцарела (на Ваш смак), 300 г.
Процес приготування
Об’єм продуктів вимірюємо склянкою в 200 г.
Тепле молоко змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом, жовтками, сіллю, цукром та содою. Дуже добре все вимішуємо.
Борошно просіюємо і вводимо частинами в масу, вимішуємо.
На стіл висипаємо борошно і викладаємо тісто, дуже добре вимішуємо. Тісто саме візьме стільки борошна, скільки необхідно, маса має стати еластичною, не липкою, гладкою.
Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину. Можна менше, але за годину тісто стане одноріднішим.
Ділимо тісто на порційні шматочки, скачуємо колобки, кожен розкачуємо в дуже тонкий коржик і формуємо пиріжки або чебуреки з різними начинками.
Обсмажуємо на олії до рум’яності.
Унікальне, зовсім бюджетне тісто, ви точно оціните і часто його використовуватимете для такої смакоти з різними начинками.