Секретний рецепт консервації дуже смачних огірків на зиму

Представляємо вашій увазі рецепт заготовки хрустких огірочків. Він дуже простий, але вимагає швидкості. За чверть години можна закатати кілька трилітрових банок. Особливо гарний цей рецепт для тих, у кого постійно зриваються кришки. Банки простерилизуйте в духовці. Відправляємо кілька штук туди, включаємо її і, як тільки вона набирає 150 градусів, вимикаємо. Через 15 хвилин дістати їх. За цим рецептом огірочки виходять кисло-солодкого засолу, ароматні і дуже хрусткі.

Потрібні інгредієнти для маринаду

  • вода – 1 л
  • сіль – 1 столова ложка
  • цукровий пісок – 2 столові ложки
  • чорний перець – 4 горошка
  • гвоздика – 2 бутона
  • лавровий лист – 1 шт
  • кріп

Консервація огірків, покроковий процес приготування

В першу чергу наливаємо воду в дві каструлі і ставимо на вогонь. Одна буде для маринаду, друга – для огірків.

Коли вода закипає в першу закидаємо всі інгредієнти для маринаду, а в другу кладемо наш зелений овоч.

Огірки повинні варитися 5-7 хвилин. Цього часу достатньо для того, щоб з них пішли всі шкідливі мікроби і вони не встигли розм’якшитись.

Після закінчення цього часу дуже швидко перекладаємо їх в стерильну банку. А в цю ж киплячу воду закидаємо другу партію овочів.

Заливаємо банку маринадом, який вже мав закипіти, додаємо половину чайної ложки оцтової есенції (на 3-х літрову банку). Після чого закатуємо її і перевертаємо. Потім вкутуємо в тепло і залишаємо до повного охолодження.

Правильність приготування можна перевірити за кольором огірків. Якщо вони стали оливковими, значить все вийшло.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: