Секрети пишних сирників без борошна і соди (ніколи не падають). Випитала у знайомого шеф-кухаря

Завдяки всім цим маленьким секретам, сирники у мене тепер завжди виходять надзвичайно пишними.

Найважливіше в приготуванні сирників – сир. Його потрібно вибирати сухим дрібнозернистим. Якщо у вас вологий продукт, то відіжміть його за допомогою марлі. Саме зайва сироватка є причиною того, що сирники розтікаються на сковорідці в процесі смаження.

Також не слід купувати для приготування сирників сир, який продається в упаковці. Його можна використовувати тільки, коли готуєте запіканки, суфле та іншу випічку. Ідеальна жирність сиру від 7 до 18%. Ще буде добре, якщо ви перетрете продукт через сито.

Далі на 500 грамів сиру треба взяти одне яйце. Ще всипати 35-45 грамів цукру, але не більше, оскільки він тане при нагріванні і сирники починають пригорати.

Секрети пишних сирників без борошна і соди (ніколи не падають). Випитала у знайомого шеф-кухаря

Далі всипте в сирну масу одну ч. л. ванільного цукру, і все добре перемішайте.

І ось настала черга того самого продукту, який не дозволить сирникам втратити свою пишність. Всипте в сирну масу пару-трійку ст. л. манки і ще раз перемішайте.

Секрети пишних сирників без борошна і соди (ніколи не падають). Випитала у знайомого шеф-кухаря

Відставте масу в сторонку на 20 хвилин. Манна крупа забере зайву вологу з сиру і додасть сирникам ніжності на відміну від муки, яка їх робить гумовими.

Секрети пишних сирників без борошна і соди (ніколи не падають). Випитала у знайомого шеф-кухаря

Через 20 хвилин, приступайте до формування сирників. Ось тепер буде потрібна мука, від 2 до 4 ст. л.

Секрети пишних сирників без борошна і соди (ніколи не падають). Випитала у знайомого шеф-кухаря

Посипте борошном стіл і викладіть сирну масу. Тут ми навели приклад на меншій в два рази кількості інгредієнтів, тому вийшло всього 3 сирника.

Секрети пишних сирників без борошна і соди (ніколи не падають). Випитала у знайомого шеф-кухаря

Секрети пишних сирників без борошна і соди (ніколи не падають). Випитала у знайомого шеф-кухаря

Візьміть по одній частині і крутіть двома руками, щоб вийшло рівно. По висоті приплесніть рукою і знову крутіть.

Секрети пишних сирників без борошна і соди (ніколи не падають). Випитала у знайомого шеф-кухаря

Потім нагрійте сковорідку, налийте олію і смажте сирники до рум’яності з однієї й іншої сторони. Смажте вироби на середньо-слабкому вогні, щоб вони прожарилися зсередини і не підгоріли зовні.

Секрети пишних сирників без борошна і соди (ніколи не падають). Випитала у знайомого шеф-кухаря

Секрети пишних сирників без борошна і соди (ніколи не падають). Випитала у знайомого шеф-кухаря

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: