Сьогодні з Вами приготуємо дуже простий рецепт закрутки на зиму. Будемо закочувати баночки з помідорами, але при цьому не вдаючись до процесу стерилізації. Уявляєте яка економія часу нас очікує.
Інгредієнти з розрахунку на 2 банки об’ємом 1,5 л.
- Помідори – 1 кг.
- Болгарський перець – 3 шт.
- Ріпчаста цибуля невеликого розміру – 800 гр.
- Кріп, петрушка – невеликий пучок.
- Часник – в кожну банку по 2 зубчики.
Маринад з розрахунку на 1 літр води:
- Вода – 1 літр.
- Цукор – 2 ст. ложки.
- Сіль – 2 ст. ложки.
- Чорний перець горошком – 5-6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Оцет 9% – 50 мл.
Покроковий процес приготування:
1. Болгарський перець нарізаємо соломкою.
2. Банки у мене об’ємом 1,5 літра. Я їх заздалегідь добре помила. На дно банки кладемо невеликий пучок петрушки і кропу. Потім два зубчики часнику, потім шар з солодкого перцю, шар з цибулі. Самим останнім шаром викладаємо помідори. Кожен помідор протикаємо зубочисткою в області плодоніжки, щоб шкірка не лопнула від кип’ятку.
3. Заливаємо банки доверху крутим кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
4. Через зазначений час зливаємо воду з банок в каструлю, додаємо 2 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 50 мл. оцту 9%, два лаврові листки і чорний перець горошком. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння.
5. Киплячим маринадом заливаємо банки з помідорами і щільно закручуємо кришками. Перевертаємо банки верх дном і укутуємо рушником до повного охолодження. Потім остиглі банки можна буде прибрати до решти консервації, які зберігаються при кімнатній температурі.
Такі помідори з цибулею і перцем нашій родині подобаються набагато більше, ніж звичайні помідори. До того ж овочі надають помідорам свою нотку смаку. Знаю, що більшість господинь намагаються обійти стерилізацію стороною. Сама така і дуже Вас розумію. Хочеться швиденько закатати заготовку, знаючи при цьому що вона вийде смачною і збережеться до самої зими.