Мариновані шампіньйони – одна з найбільш популярних закусок на будь-якому святковому столі.
Варіацій її приготування досить багато, але ми пропонує Вам рецепт, який не займе більше півгодини Вашого часу.
Це справжня знахідка, особливо, якщо гості на порозі і потрібно швидко накрити на стіл.є
Складові
- 0,5 кг шампіньйонів;
- 0,5 л води;
- 2 ст. л. цукру;
- 0,5 ч. л. сухого базиліка;
- 0,5 ч. л. сухого розмарину;
- 100 мл 9% оцту;
- 0,5 ст. л. гірчиці;
- 10 гр петрушки;
- 2 ст. л. оливкової олії.
Рецепт приготування маринованих шампіньйонів
1. Для маринування грибів за цим рецептом краще вибирати невеликі шампіньйони приблизно однакового розміру – так вони рівномірно промаринуються.
2. У каструлю вилити воду, додати цукор, базилік, розмарин, оцет. Маринад закип’ятити. Додати гриби.
3. У киплячому маринаді на повільному вогні варити 5 хвилин.
4. Через 5 хвилин вогонь прибрати, гриби перемішати, накрити кришкою, залишивши настоюватися в маринаді протягом 15 хвилин.
5. Через 15 хвилин вийняти гриби шумівкою, перекласти в салатник, додавши гірчицю, подрібнену петрушку і оливкову олію.
6. Добре перемішати і подавати до столу.
Швидка, але дуже смачна закуска готова. Смачного!