Щоліта готую кілька банок цього домашнього вина зі смородини

Рецепт домашнього вина зі смородини порадує вас продуктом, який виходить з дуже насиченим ароматом і смаком, красивим, глибоким кольором, який буде грати в келиху. Процес приготування простий, хоча і займає деякий час. Але в підсумку – у вас повністю натуральне вино без шкідливих домішок.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • смородина – 3 кг;
  • цукор – 2 кг;
  • вода – 5 л.

Покроковий процес приготування

Ягоди для вина не миють, вам слід просто їх перебрати і видалити все сміття, листя, зіпсовані ягоди. Помістіть їх у великий посуд і руками подавіть. Можна тиснути товкачем для картопляного пюре.

Беремо 1.5 кг цукру і розчиняємо його в воді. Цим сиропом заливаємо пюре зі смородини. Для бродіння необхідний великий скляних бутель або ємність, в якій маса займе не більше, ніж 2/3 об’єму. Перелив суміш в бутель, одягаємо на горлечко гумову рукавичку і ставимо ємність в сухе і тепле місце. Бажано, щоб там було не менше 18 градусів.

Сусло має бродити 3 тижні. Після закінчення цього часу, перевіряємо суміш і додаємо цукор, що залишився. Якщо напій кислуватий для вас, залиште його ще на 3 тижні бродити.

Через 6 тижнів вино повинно бути готове, вам залишиться тільки розлити його по пляшках. Переливати потрібно через трубочку, залишивши осад у великій ємності.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: