Для багатьох ця шоколадна ковбаса, навіть при сучасному величезному асортименту солодощів, залишаються найсмачнішою. А якщо ще додати і згущене молоко…
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- печиво – 500 г;
- масло вершкове або маргарин – 200 г;
- згущене молоко – 1 банка;
- какао – 5 ст.л;
- цукати, горіхи, сухофрукти за смаком.
Печиво краще брати «До чаю» або зі смаком топленого молока. Подрібнюємо його в крихту блендером або за допомогою качалки і висипаємо масу в глибоку ємність.
Вершкове масло або маргарин розм’якшуємо при кімнатній температурі, ріжемо на шматочки і змішуємо його з крихтою в однорідну масу.
Тепер вливаємо згущене молоко і всипаємо какао. Какао беріть якісне, щоб у ковбасок був яскравий шоколадний смак і аромат. Вимішуємо масу і якщо вона не хоче лепіться і тримати форму, тоді додайте згущеного молока.
Беремо пергамент, викладаємо масу у вигляді ковбаски і за допомогою паперу, ущільнюємо. Або по-старому – скачуємо ковбаску на дошці. Загортаємо в плівку і кладемо в холодильник на пару годин.
Ви можете присипати ковбаску какао. Після того, як ви в масу додасте згущене молоко, можете додавати і арахіс, цукати, родзинки, курагу або чорнослив шматочками. Тут ви вибирайте по своєму смаку і можете робити з такими наповнювачами або без.
Тільки не забувайте, що смачна шоколадна ковбаса виходить з якісних інгредієнтів – жирного какао і вершкового масла.