Шоколадний пиріг до чаю з ганашем, покроковий рецепт

Пиріг виходить м’яким і ніжним, досить соковитим з яскраво вираженим шоколадним смаком і ароматом. Це дуже швидкий рецепт, який можна готувати в духовці або мікрохвильовій печі (випікаємо 5 – 7 хвилин).

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 150 г;
  • яйце – 1 шт;
  • йогурт натуральний, бажано не менше 3% жирності – 180 мл;
  • цукор – 200 г;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • какао – 50 г;
  • сіль – щіпка;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • сода – чверть ч.л;
  • свіжо заварена і охолоджена кава – 120 мл.

Для приготування ганаша:

  • темний шоколад – 200 г;
  • вершки жирні – 200 мл.

Покроковий процес приготування пирога

Змішуємо всі сухі інгредієнти. Какао беремо якісне – від цього залежить смак пирога.

В іншу ємність вливаємо йогурт і яйце, збиваємо вінчиком (можна і міксером) до однорідності. Вливаємо олію без запаху, каву, перемішуємо.

З’єднуємо обидві маси і ретельно добре змішуємо. Можна вливати в 3 прийоми, щоб тісто вийшло легким і повітряним, однорідним.

Виливаємо тісто в форму для запікання.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 – 40 хвилин. Вершки прогріваємо, шоколад ламаємо і змішуємо з теплими вершками до однорідності. Залишаємо охолоджуватися.

Пиріг остуджуємо й заливаємо ганашем. Ставимо в холодильник на 25 хвилин щоб крем застиг.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: