Шоколадний торт без випічки з пишним кремом

Дивовижний, ніжний торт без випічки. У ньому багато смачного, пишного, шоколадного крему. Цей тортик прямо тане в роті. Наш найулюбленіший торт без випічки.

Склад

  • Печиво будь-яке  – 300 г
  • Шоколад темний – 200 г
  • Вершки 30% – 500 г
  • Какао-порошок – 1 ст. ложка

Рецепт приготування

Вершки наливаємо в сотейник з товстим дном.

Постійно перемішуючи, підігріваємо до 80-90 ° C. Знімаємо з вогню.

Шоколадну плитку поділяємо на шматочки і відправляємо в гарячі вершки.

Перемішуємо до повного розчинення. Накриваємо крем плівкою «в контакт», щоб він не обвітрився.

Охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо в холодильник на 3 години.

Крем повинен бути добре охолодженим, щоб вдало збився.

Переливаємо крем в глибоку миску і починаємо збивати міксером.

Спочатку збиваємо хвилини дві на низьких оборотах, потім перемикаємо на високі обороти і збиваємо до пишності.

Форму для випічки (у мене прямокутна, 24см Х 9 см) змащуємо олією і застеляємо харчовою плівкою.

Викладаємо 1/4 частина крему (всього буде 4 шари печива і 4 шари крему), розрівнюємо по поверхні.

Печиво занурюємо в холодну, солодку каву і викладаємо на крем.

Потім, знову шар крему і шар печива. Таким чином, збираємо всі шари. Останній, шар печива.

Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник, просочуватися на 8-10 годин.

Після, відкриваємо верхню частину плівки, перевертаємо торт на тарілку і звільняємо від форми і плівки.

Залишками крему (для цього заздалегідь залишаємо трохи крему) виправляємо бічні частини торта.

Зверху просіваємо какао-порошок, прикрашаємо торт.

Подаємо до столу, всім приємного апетиту!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: