Шоколадний торт на сковороді, ніжніше ніжного

Коржі готуються на сковороді за лічені секунди і такий торт ви зробите дуже швидко.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйце і 1 жовток;
  • борошно – 240 г;
  • масло вершкове – 65 г;
  • цукор – 120 г;
  • сіль – щіпка;
  • сода – 1 ч.л;
  • какао – 30 г;
  • мед – 2 ст.л.

Для приготування крему необхідно:

  • сметана жирна – 180 г;
  • сир – 180 г;
  • вершки жирні – 400 г;
  • пудра – 100 г.

З’єднуємо яйця, какао, цукор і сіль, мед, розтоплене вершкове масло. Ставимо масу на мінімальний вогонь і прогріваємо її, не доводимо до кипіння.

Всипаємо соду і активно мішаємо, охолоджуємо до кімнатної температури.

Всипаємо порційно просіяне борошно.

Робочу поверхню посипаємо  борошном, викладаємо масу і вимішуємо тісто руками. Має вийти м’яким, трохи липким.

Ділимо на 8 частин і кожну скачуємо в кульку. Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 40 хвилин.

Розкатуємо в коржі і вирізаємо формою кола по діаметру сковороди. Тісто наколюємо виделкою.

Випікаємо на сухій сковороді з двох сторін на мінімальному вогні. Можна випікати і в духовці.

Сир з’єднуємо зі сметаною і збиваємо блендером, всипаємо пудру на свій смак.

Холодні вершки збиваємо і потім додаємо пудру, збиваємо пишний крем.

З’єднуємо сирну масу з кремом і формуємо торт, обмазуємо з боків і обсипаємо крихтою з обрізків. Ставимо на ніч в холодильник.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: