Швидка закуска кабачків з часником: шалено смачно!

Рецепт не новий, пам’ятається, в перший раз я такі кабачки спробувала ще до мого заміжжя, на роботі (я тоді перший рік працювала після училища) – колега пригостила. Сказала тоді, що таким чином кабачки у них в сім’ї все життя готували, і всі, хто хоч раз спробував, неодмінно випрошують рецепт. Ну, я теж тоді випросила.

Що знадобиться?

  • Кабачки;
  • 3 зубки часнику;
  • Майонез;
  • Жменька борошна для панірування і трохи соняшникової олії для смаження.

Покроковий процес приготування

Для закуски підійдуть гарні молоденькі кабачки з ніжною м’якоттю і тонкою шкіркою. Втім, я готувала таку закуску і з «переростків» – теж їстівні. Але з молодих плодів, звичайно, смачніше виходить.

1. Чистимо кабачки від шкірки і розрізаємо плоди на кружечки. Оскільки насіння ще маленькі і не визріли, серцевину чистити немає потреби. Якщо кабачки вже «дорослі» і всередині багато грубого насіння – краще почистити їх і в середині.

2. Заздалегідь гріємо сковорідку з олією на газу. Кожен кабачковий кружок обвалюють в борошні і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо кабачки до рум’яної скоринки з кожного боку по 7-10 хвилин.

3. Готуємо «соус»: покладіть в невелику посуду 2-3 столові ложки майонезу і видавіть туди ж часник. Розмішайте. Соус готовий.

4. Викладаємо на тарілку обсмажені кружальця кабачків в один шар, далі кожну скибочку змащуємо соусом. Після знову кладемо зверху кабачки – і знову змащуємо їх соусом.

Прикрасьте Вашу страву свіжою нашаткованою зеленню та подавайте на стіл!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: