Щоб приготувати домашню випічку, зовсім необов’язково витрачати багато часу. Є відмінні швидкі рецепти, використовуючи які можна робити смачні домашні частування.
Пиріжки люблять всі, дорослі і діти. Такий рецепт як раз виручить і ви швидко наготуєте для рідних, цілу гору рум’яних, смажених пиріжків.
А ось начинка може бути будь-яка, вибирайте що вам більше подобається або захочеться в даний момент.
Розповім, як його робити і що нам знадобиться:
- 600 гр білої пшеничної муки (вищий сорт);
- 300 мл кефіру 2,5% жирності;
- Півтори ложки (столові) цукрового піску;
- Одне яйце;
- Столова ложка (без гірки) солі;
- Три столові ложки рафінованої (без запаху) олії;
- Одна чайна ложка соди і трохи оцту для гасіння.
З цієї кількості виходить 18-20 невеликих, акуратних пиріжків. Всім вистачить.
Готуємо тісто і пиріжки
Борошно потрібно обов’язково просіяти. Робимо це відразу в миску. Додаємо сухі інгредієнти – це цукор і сіль. Гарненько змішуємо.
В іншому посуді треба змішати всі рідкі продукти. Наливаємо кефір, розбиваємо яйце, додаємо рафіновану олія. Гарненько змішуємо вінчиком до однорідності.
Тепер вливаємо кефірну суміш в борошно і перемішуємо.
У мисочці гасимо ложку соди невеликою кількістю 9% оцту. Вливаємо в тісто і гарненько, остаточно його вимішуємо. Потім накривши кришкою миску з тістом, залишаємо його “дійти” хвилин десять.
Можна робити пиріжки. Викладаємо на присипану борошном поверхню тісто. Робимо пиріжки, як вам зручніше і звичніше.
Я вирізаю великою формою (пристосувала мисочку) круглі заготовки.
Розкладаємо начинку і формуємо (зліплюємо) пиріжки, гарненько защипуючи краї.
Обсмажуються вони на сковорідці з соняшниковою олією. Прожарюючи, виходять пишні, м’які, красиві і дуже смачні!
Пиріжки готові, приємного вам частування