Сьогодні я поділюся з вами рецептом пишних і смачних картопляних зраз, які робляться дуже швидко, буквально 25 хвилин і готово. Цей рецепт я взяв на замітку у своєї подруги і тепер готую для своєї сім’ї.
Покроковий рецепт приготування зразів
Для початку нам потрібно підготувати картоплю, її потрібно заздалегідь відварити, мені для рецепта знадобилися три великих бульби.
Відварену картоплю потрібно почистити і натерти на дрібній тертці. У миску до картоплі потрібно розбити два яйця і насипати три столових ложки борошна.
Все ретельно перемішується, маємо отримати картопляне тісто, але не тверде. Так само я беру зелень, дрібно нарізаю і додаю до картоплі.
Всю цю справу солимо, перчимо, ще я додаю спеції прованські трави, вони надають картопляному тісту смачну і ароматну нотку.
Потім підготуємо начинку, я використовував сир моцарелла, але можна зробити будь-яку, наприклад засмажити фарш з цибулею.
Сир я нарізав невеликим кубиком, потім мокрими руками беремо невелику порцію картопляного тіста, формуємо коржик, в середину кладемо шматочок сиру і заліплюємо.
Формуємо зрази і відправляємо обжарюватися на сковорідку на вершковому маслі. Довго зажарювати не треба, буквально по 3 хвилини з кожного боку, щоб з’явилася золотава скоринка.
Потім зрази перекладаємо в форму для запікання і відправляємо в духовку на 15 хвилин при температурі 170 градусів. Картопляні зрази виходять дуже смачними, пишними і на столі довго не затримуються.
Подавати зі сметаною або грибним соусом, спробуйте, вам обов’язково сподобається!