Швидкі рогалики з дріжджового тіста, рецепт приготування

Швидка здоба виручає нас тоді, коли повинні прийти неочікувані гості. Всього трохи часу і частування готове. Для начинки можна взяти будь-які продукти, які знайдуться у вашому холодильнику або коморі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • тепла вода – 125 мл;
  • дріжджі свіжі – 20 г (сухі – 2 ч.л);
  • борошно – 4-4.5 склянки;
  • олія рослинна – 125 мл;
  • сіль – 1 г;
  • цукор – 1-2 ст.л.

Просіваємо борошно. У ємність виливаємо теплу воду і розводимо в ній дріжджі, додаємо цукор і сіль, олію рослинну, перемішуємо. Всипаємо борошно і вимішуємо тісто ножем.

Робочу поверхню посипаємо борошном і руками вимішуємо тісто не більше 1 хвилини. Тісто виходить шаруватим і м’яким. Найголовніше – не перемісити тісто, інакше рогалики НЕ будуть повітряними.

Ділимо тісто на 3 частини. Розкатуємо в пласт не надто тонкий і ділимо на 8 сегментів – трикутників.

На широку частину кладемо будь-яку начинку і скручуємо рулет. В якості начинки підходить все що завгодно-горіхи з цукром, згущене молоко, джем, мак з цукром і родзинками, заморожені або свіжі ягоди, шматочки фруктів і т.д.

Деко застеляємо пергаментом, викладаємо рогалики. Змащуємо поверхню збитим яйцем. Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо 20 хвилин.

Гарячі рогалики посипаємо цукровою пудрою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: