Швидкий рецепт закатування хрустких огірків на зиму

Рецепти закатування огірків вважаються найбільш простим і популярним видом домашнього консервування. Вони дозволяють зберегти овочі та поласувати ними в холодну пору року. Консервовані огірки гарні в якості закуски. Соління будуть доречні на святковому столі і допоможуть урізноманітнити повсякденне меню.

Рецепт хрустких огірків на зиму є в арсеналі кожної доброї господині. Він дозволяє приготувати ароматні огірки  за лічені хвилини! Пропорції вказані на скляну банку об’ємом 3 літри.

Складові:

  • Дрібні огірочки – 20-25 штук;
  • Парасольки кропу – 4 штуки;
  • Часник – 5 зубчиків;
  • Листя хрону – 2 штуки;
  • Листя чорної смородини – 4 штуки;
  • Чорний перець горошком – 5 штук;
  • Лавровий лист – 2-3 штуки
  • Сіль – 3 столові ложки;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Оцет 9% – 100 грам.

Спосіб приготування:

Огірочки промиваємо. При бажанні можна видалити кінчики.

Добре промиваємо зелень і даємо їй обсохнути.

Готуємо банки до закатки. Їх слід добре промити, краще використовувати соду. При бажанні банки можна пропарити.
Укладаємо в банки підготовлену зелень, потім вертикально складаємо огірочки.

Заливаємо вміст банки кип’ятком. Настоюємо 5-7 хвилин, поки закипить друга вода. Першу воду зливаємо, заповнюємо банку кип’ятком повторно. Процедуру повторюємо тричі!

Разом з кип’ятком наливаємо в банку в оцет, сіль і чорний перець.

Закатуємо банки кришкою, перевертаємо їх догори дном і накриваємо теплою ковдрою. Через 12 годин банки можна прибирати на зберігання.

Варто пам’ятати, щоб рецепт хрустких огірків на зиму вийшов смачним, слід використовувати молоді огірочки з тонкою шкіркою і темними пухирцями. Овочі можна вимочити в крижаній воді протягом 2-6 годин до засолювання. Така проста маніпуляція дозволить зробити огірочки хрусткими.

Швидкий рецепт закатування хрустких огірків на зиму

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: