Шикарні мариновані помідори «Чері» – 2 рецепта

Пропонуємо вам 2 рецепта маринування помідорів «Черрі» на зиму. Такі помідори будуть радувати вас взимку і стануть відмінним доповненням до будь-якої страви. Їх можна подавати до святкового столу у вигляді закуски. І вони можуть стати його справжньою окрасою.

Рецепт №1

Із вказаної кількості продуктів вийде 4 баночки по 0,750 л.

Необхідні продукти

  • 2,5 кілограма помідорів «Черрі»
  • 2 цибулини
  • 2 моркви

Для маринаду

  • 60 грам солі
  • 120 грам цукру
  • 2 столові ложки приправи для маринування помідорів
  • 200 мілілітрів оцту

Починаємо приготування

У каструлю наливаємо воду (3 літри), додаємо цукор і сіль. Ставимо її на плиту і доводимо до кипіння, проварюємо до розчинення інгредієнтів. А потім додаємо спеції і оцет, доводимо маринад до кипіння і знімаємо з вогню.

Цибулю і моркву очищаємо, а потім нарізаємо кільцями.

В баночки розкладаємо помідори, цибулю і моркву. А потім заливаємо їх маринадом і прикриваємо кришками. Баночки ставимо на плиту в каструлю і стерилізуємо 10-13 хвилин. Потім закатуємо баночки кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати.

Рецепт №2

Необхідні продукти

  • 2,5 кілограма помідорів «Черрі»
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 15 штук перцю горошком
  • 6 штук гвоздики

Для маринаду

  • 60 грам солі
  • 120 грам цукру
  • 100 мілілітрів оцту 9%

Починаємо приготування

Цибулю і моркву нарізаємо кільцями, розкладаємо по банках разом з помідорами.

В баночки наливаємо кип’яток і залишаємо на кілька хвилин. А потім зливаємо воду в каструлю.

У злиту воду додаємо цукор, сіль і доводимо до кипіння. Потім додаємо оцет, перемішуємо і доводимо до кипіння.

В баночки розкладаємо чорний перець горошком і гвоздику, наливаємо маринад і закатуємо баночки кришками. У такому вигляді накриваємо їх пледом і залишаємо до повного охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: