Шикарні в’ялені помідори: швидкий спосіб в духовці!

Ідеальні в’ялені помідори – ті, які протягом декількох днів засмагали під палючим південним сонцем. В умовах нашого клімату з нестабільною погодою і часто відсутністю достатньої кількості площі для сушки затію з приготуванням італійського делікатесу доводиться адаптувати під умови кухні.

Щоб не розтягувати процес на півдня, пропонуємо випробуваний рецепт прискореного приготування в’ялених помідорів. Завдяки кільком трюкам і улюбленій духовці вже через короткий час ви зможете насолодитися чудовим смаком цих ласощів!

Щоб прискорити в’ялення, витягніть внутрішню частину помідорів з соком і насінням. Їх можна використовувати для приготування томатного соусу. Важливо також вибрати правильний сорт помідорів: віддавайте перевагу мало соковитим видам.

Порада! Враховуйте, що при в’яленні вага і обсяг овочів зменшується в кілька разів. Тому з 1 кг свіжих помідорів вийде приблизно баночка 200-250 г.

Складові

  • Помідор – 1,5 кг
  • Італійські трави – 3-4 ст. л.
  • Часник – 10 зуб.
  • Оливкова олія – 0,5 скл.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Розмарин

В’ялені помідори, покроковий процес приготування

Помідори вимити, обсушити, розрізати навпіл або на четвертинки. За допомогою чайної ложки вийміть внутрішню соковиту частина.

Деко застеліть пергаментом, злегка змастіть його олією. Викладіть помідори зрізом вгору на пергамент. Посоліть як слід: сіль сприяє швидкому випаровуванню вологи. Посипте помідори італійськими травами.

Шикарні в'ялені помідори: швидкий спосіб в духовці!

Відправте деко в розігріту до 200-220 градусів духовку на 30 хвилин. Увімкніть конвекцію, якщо такої функції в духовці немає, відкрийте дверцята.

Знизьте температуру в духовці до 140 градусів і продовжуйте в’ялити ще 1,5 години з відкритими дверцятами. Тим часом наріжте дрібно часник і сильно підігрійте рослинну олію: доведіть до кипіння але не кип’ятіть.

У простерилізовану суху банку викладіть щільно шарами помідори, часник і гілочки розмарину. Залийте помідори гарячою олією, закатайте , обмотайте рушником і залиште до повного охолодження. Зберігайте заготовку в холодильнику.

Шикарні в'ялені помідори: швидкий спосіб в духовці!

Якщо в’ялені помідори довго зберігати не плануєте, помістіть з ними в банку жменю кубиків фети. Сир насититься ароматами часнику, помідорів і трав і перетвориться в шаленого смаку делікатес! На наступний день закуску можна подавати на стіл.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: