Дуже апетитна та ситна здоба, в якій дуже багато смачної та корисної начинки із сухофруктів та горіхів.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- вершкове масло, 300 г;
- борошно, 4 склянки;
- сметана, 350 г;
- жовтки, 3 шт.;
- розпушувач, 18г.
Для приготування начинки необхідно:
- курага, 350 г;
- родзинки та волоські горіхи по 100 г;
- білки, 3шт;
- цукор, 200 г.
Процес приготування
Просіюємо борошно, змішуємо з розпушувачем.
Охолоджене вершкове масло натираємо на великій тертці в борошно, перетираємо масу в крихту.
Додаємо сметану та жовтки, вимішуємо дуже м’яке та піддатливе тісто.
Ділимо тісто на кілька частин – 6-8, накриваємо та залишаємо на 30 хвилин.
Сухофрукти та горіхи подрібнюємо.
Білки починаємо збивати із дрібкою солі, коли маса стане досить щільною, всипаємо частинами цукор і збиваємо близько 8 хвилин до стійкої та густої маси.
Змішуємо білкову масу з горіхами та сухофруктами.
Стіл присипаємо борошном і розкачуємо кожен колобок в дуже тонкий пласт.
На одному його боці викладаємо начинку, згортаємо в рулет.
Лист застеляємо пергаментом, викладаємо рулети і на кожному робимо зверху надрізи, щоб після випікання по них можна було нарізати порційне печиво і не поламати тендітне тісто.
Випікаємо при 180 градусах близько 30-35 хвилин. Охолоджене печиво обсипаємо цукровою пудрою.
Печиво виходить хрустким, з балансом прісного тіста та солодкої начинки, смак просто ідеальний.