Східний штрудель за бабусиним рецептом. Солодка, хрумка випічка

Дуже апетитна та ситна здоба, в якій дуже багато смачної та корисної начинки із сухофруктів та горіхів.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • вершкове масло, 300 г;
  • борошно, 4 склянки;
  • сметана, 350 г;
  • жовтки, 3 шт.;
  • розпушувач, 18г.

Для приготування начинки необхідно:

  • курага, 350 г;
  • родзинки та волоські горіхи по 100 г;
  • білки, 3шт;
  • цукор, 200 г.

Процес приготування

Просіюємо борошно, змішуємо з розпушувачем.

Охолоджене вершкове масло натираємо на великій тертці в борошно, перетираємо масу в крихту.

Додаємо сметану та жовтки, вимішуємо дуже м’яке та піддатливе тісто.

Ділимо тісто на кілька частин – 6-8, накриваємо та залишаємо на 30 хвилин.

Сухофрукти та горіхи подрібнюємо.

Білки починаємо збивати із дрібкою солі, коли маса стане досить щільною, всипаємо частинами цукор і збиваємо близько 8 хвилин до стійкої та густої маси.

Змішуємо білкову масу з горіхами та сухофруктами.

Стіл присипаємо борошном і розкачуємо кожен колобок в дуже тонкий пласт.

На одному його боці викладаємо начинку, згортаємо в рулет.

Східний штрудель за бабусиним рецептом. Солодка, хрумка випічка

Лист застеляємо пергаментом, викладаємо рулети і на кожному робимо зверху надрізи, щоб після випікання по них можна було нарізати порційне печиво і не поламати тендітне тісто.

Східний штрудель за бабусиним рецептом. Солодка, хрумка випічка

Випікаємо при 180 градусах близько 30-35 хвилин. Охолоджене печиво обсипаємо цукровою пудрою.

Східний штрудель за бабусиним рецептом. Солодка, хрумка випічка

Печиво виходить хрустким, з балансом прісного тіста та солодкої начинки, смак просто ідеальний.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: