Скумбрія домашнього засолу всього за одну добу!

Якщо ви віддаєте перевагу домашньому засолу риби, цей найпростіший рецепт, як раз для вас: риба виходить дуже смачною, помірно солоною з пряними нотками.

Готувати можна будь-яку рибу, різного сорту, як свіжу, так і заморожену. Риба маринується всього лише добу, а якщо ви любите менш солону, тоді досить і 12 годин.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія свіжозаморожена – 1 тушка (500 г);
  • сіль – 1 ч.л;
  • цукор – 1.5 ст.л;
  • лавровий лист – 1 шт;
  • рослинна олія – 2 ст.л;
  • чорний і запашний перець – горошини

Рибу розморожуємо наполовину, щоб легше було її обробити. Відрізаємо хвіст і плавники, видаляємо голову, нутрощі і все добре вичищаємо і промиваємо під проточною водою.

Поділяємо тушку на два шматки філе: робимо розріз по хребту і відокремлюємо філе від кісток. Філе кладемо на плівку шкіркою вниз.

Змішуємо сіль з цукром і втираємо суміш в рибу. Потім посипаємо сумішшю перців, намазуємо олією. Чим олія у вас ароматніша, тим смачніша буде риба. Зверху кладемо лавровий лист, загортаємо тушку в плівку і ставимо її в холодильник на добу (24 години).

Рибу нарізати шматочками, посипати зеленою цибулею і подаємо до столу. Якщо ви хочете, щоб вона була малосоленою, тоді пробувати можна через 12 годин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: