Якщо ви віддаєте перевагу домашньому засолу риби, цей найпростіший рецепт, як раз для вас: риба виходить дуже смачною, помірно солоною з пряними нотками.
Готувати можна будь-яку рибу, різного сорту, як свіжу, так і заморожену. Риба маринується всього лише добу, а якщо ви любите менш солону, тоді досить і 12 годин.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- скумбрія свіжозаморожена – 1 тушка (500 г);
- сіль – 1 ч.л;
- цукор – 1.5 ст.л;
- лавровий лист – 1 шт;
- рослинна олія – 2 ст.л;
- чорний і запашний перець – горошини
Рибу розморожуємо наполовину, щоб легше було її обробити. Відрізаємо хвіст і плавники, видаляємо голову, нутрощі і все добре вичищаємо і промиваємо під проточною водою.
Поділяємо тушку на два шматки філе: робимо розріз по хребту і відокремлюємо філе від кісток. Філе кладемо на плівку шкіркою вниз.
Змішуємо сіль з цукром і втираємо суміш в рибу. Потім посипаємо сумішшю перців, намазуємо олією. Чим олія у вас ароматніша, тим смачніша буде риба. Зверху кладемо лавровий лист, загортаємо тушку в плівку і ставимо її в холодильник на добу (24 години).
Рибу нарізати шматочками, посипати зеленою цибулею і подаємо до столу. Якщо ви хочете, щоб вона була малосоленою, тоді пробувати можна через 12 годин.