Скумбрія «як копчена». Смачний домашній рецепт!

Скумбрія «як копчена», рецепт

Дуже часто святковий стіл не обходиться без копченої риби і ми пропонуємо простий, але смачний рецепт такої страви.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • лушпиння цибулі – жменя;
  • чай – 2 ст.л;
  • сіль – 3 ст.л;
  • цукор – 1.5 ст.л;
  • перець духмяний – 3 шт;
  • перець чорний – 3 шт;
  • коріандр за смаком;
  • вода – 1 л.

Процес приготування

Воду ставимо на вогонь, додаємо лушпиння цибулі, коріандр, цукор, сіль, перець. Варимо після закипання 10 хвилин. Остуджуємо і проціджуємо.

Готуємо рибу – очищаємо від нутрощів і голови, промиваємо і просушуємо серветками.

На хвості робимо надріз і вставляємо дерев’яну шпажку для шашликів.

Маринад виливаємо в банку. Опускаємо рибу і вона фіксується паличкою, яка працює, як перекладина на верху банки. Тушка повинна бути повністю в маринаді. Накриваємо банку плівкою і ставимо її в холодильник на 3 доби.

Виймаємо, даємо стекти зайвій рідині, ріжемо на порційні шматочки і можна подавати до столу.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: